En Ombygd Peis

En Ombygd Peis

Av Derek Gjerde og Allison Hoffman

restaurert peis

Gjenopprettet til ære - med originale murstein i surround. En ny overmantel tok stedet for skadede murstein under senere gips.

Da vi kjøpte huset vårt i St. Pauls West Summit Avenue Historic District, var det en bank-eid foreclosure eiendom uten varme og brast rør. Unike detaljer var intakt, skjønt, så vi var glade for å gjennomføre restaureringen. Vi visste umiddelbart at salongen peisen trengte hjelp; Det var en øye i et ellers uberørt rom utstyrt med kvartsåsede hvit eikepaneler, bjelker og søyler. Det var blitt modernisert på et lavt punkt i overlevelses århundre: Et panel av Sheetrock hadde blitt limt til mursteinen mellom to originale tre pilasters, støttet av gips slathered over murstein i brannboks surround. Vi oppdaget, bak gipsvegget, et klassisk bas-relief gipspanel merket "Homer."

Vi kontaktet arkitektonisk designer David Heide for å få hjelp. David og hans kollega Brad Belka overbeviste oss om at rommet trengte mer enn de riktige møbler. Det som fulgte var et ekstraordinært samarbeid mellom designere, murere og kabinetter. De implementerte et design som gjenbrukte så mye originalt materiale som mulig. Masonen fjernet forsiktig mørtelet mellom murstein (først med meisel, deretter ved trådbørsting etter en syre suge); han talt de reddbare mursteinene, og fant at det var nok til å fullføre den nedre delen (men ikke nok til å installere gulv til tak). Våre murstein slår på den klare løsningen ved å dreie skadede murstein rundt for å avsløre en ubeskadiget overflate.

En lokal gipsbutikk modellerte manglende biter og bevarte relieffpanelet (de fant den i en 1905 katalog fra Caproni Brothers i Boston!).

Konserveres og repareres, panelet er innrammet av treverket.

Konserveres og repareres, panelet er innrammet av treverket.

Utfordringen var å gjøre med mangel på murstein for den øvre veggen. David Heide designet en ny overmantel i hvit eik, som rammer gipsfryserpanelet. Han tok tegn fra det som var igjen, og utarbeidet proporsjonene av alt fra projeksjonen av mantelhylleet (en kontur var fremdeles synlig på pilasternes sider), til utformingen av dekorative korreller og stavarbeidet og stiliserte motiver. Skabemakerne replikerte deretter disse elementene - deres arbeid er topp.

Vårt mål gjennom alt var å gjenopprette verdigheten dette rommet hadde en gang hatt. Alle problemene ble løst. David Heide vitser at prosjektet var vellykket, fordi det ser ut som om de aldri hadde vært her!

5 peis - detalj 2_gn

1 før 01_gn

2 hei se! 02_gn

4 Galleri 4 Bilder
Forfatteren Av Artikkelen: William Larsen. Uavhengig konstruksjon og teknisk ekspert. Erfaring i byggebransjen siden 1980. Faglig kompetanse i retninger: konstruksjon, arkitektur, design, husbygging.

Video Instruksjon: Jørn restaurerer slektsgården.


Del Med Vennene Dine
Legg Til En Kommentar