Primærbolig

Primærbolig

De tre paviljongene som er kledd i cedar-flushplater malt i primære farger, uttrykker rekkevidden av gresk revivalstil, og hver er egnet for bruk.

De tre paviljongene som er kledd i cedar-flushplater malt i primære farger, uttrykker rekkevidden av gresk revivalstil, og hver er egnet for bruk.

På kontorene til Albert, Righter & Tittmann Architects, i Boston, kan arkitekt John Tittmann av og til bli hørt med en bestemt linje fra Emily Dickinson: "Fortell all sannheten, men fortell det skråstilt." Dickinson's dikt, som anbefaler å avsløre sannheten kretsløst, slik at den ikke blinder oss med sin "supre overraskelse", betraktet som en berøringspunkt for en ny gresk revival han og hans team laget like utenfor Boston.

"Vi brukte det greske revival-språket på en sannferdig og gjenkjennelig måte," sier Tittmann. "Men vi fortalte det" slant'-bøyer det klassiske språket på samme måte som poeter bøyer skriftlig språk. " Det er gode grunner til å sammenligne utformingen av et hus til å skrive et dikt, da både arkitekt og dikter arbeider med de samme verktøyene: språk, logikk og metafor. Og hvor godt de bruker disse verktøyene bidrar til å bestemme suksessen til den ferdige komposisjonen.

Bassenget hus tar samme design inntrykk, arkitektonisk språk, og fargepalett av hovedhuset og gjør dem innvendig ute.

Ovenpå salen tilbyr en rekke innebygde benker og bokhyller.

Det mest formelle rommet i huset, er stuen hensiktsmessig plassert i den blå paviljongen.

9 Galleri 9 Bilder

En Essay on Language

Dette nye gamle huset er åpenbart en gresk revival, som er passende gitt overveielsen av stilen i den lille New England-byen. Men fordi huset var planlagt som en samling av tre sammenhengende strukturer - eller paviljonger - det er i stand til å snakke samtidig i mer enn en dialekt.

Det er den høye stilen uttrykt i den blå paviljongen, med sin utførlige utsmykning og formelle entablature; den mer uformelle greske revivalboerhuset i den gule paviljongen; og den laveste stilen, New England låven vernacular av garasjen. En fjerde paviljong, et frittstående studio, er også i denne lave stilen, og etablerer derfor en dialog med garasjen over sentrale gårdsplassen.

"Hver av disse paviljongene fungerer innenfor det greske revival-språket," sier Tittmann. "Så det er virkelig et essay om klassisk språk: Du kan ta forskjellige hierarkiske iterasjoner - du kan være veldig formell, mindre formell, eller til og med uformell - og fortsatt snakke det samme språket."

Ovenpå salen tilbyr en rekke innebygde benker og bokhyller.

Ovenpå salen tilbyr en rekke innebygde benker og bokhyller.

Huset har et L-formet arrangement, med de tre primære paviljongene som virker som ankre og to forbønne vinger forbinder dem fysisk og stilistisk. Denne organisasjonen bryter opp den samlede massen av huset og skaper en mild gradasjon mellom de høye og lave stilene. For eksempel har fløyen som går med de blå og gule paviljongene doriske kolonner, men vingen mellom den gule paviljongen og den røde garasjen / låven har flere tilfeldige shingled-støtter.

De tre paviljongene som er kledd i cedar-flushplater malt i primære farger, uttrykker rekkevidden av gresk revivalstil, og hver er egnet for bruk. Den høye stilblå paviljongen har de mest formelle rommene: stuen nede og master bedroom suite oppe. Den gule paviljongen er bygningen, med kjøkken, familierom og spisestue. For å imøtekomme to biler mens du holder skalaen tilnærmet, utformet Tittmann garasjen som en New England-stil låve med lean-to shed.

Det er også en "skråning" i hvordan huset relaterer seg til elven. "Typisk har greskere revivalbygninger en urbane lesning. De refererer til det bygde miljøet, sier Tittmann. "Og til og med greske revival gårdshus som ligger langt fra sentrum av byen, kan adressere gaten i en urban måte. Dette huset har ikke en nærliggende gate i det hele tatt, slik at vi opprettet vår egen gårdsplass - sin egen slags bymiljø. østsiden av huset vender mot elva, som på en måte tjener som hovedveien den adresserer. "

Metafor og logikk

Tittmann og hans team-prosjektarkitekt Lisa Waldbridge og stabsarkitekt David Cutler-inspirerte fra elven; Floden fungerer som en metafor for måten huset oppleves på, og det spiller en rolle i husets interne logikk. Besøkende til huset kommer gjennom skogen, over en bro, og ned i sjøkanten til en gårdsplass som ikke har elvutsikt. "En av de sentrale ideene var å kontrollere elvenes utsikt," forklarer Tittmann.

Når du kommer inn i huset, blir du møtt av inngangsstedet. "Ikke før du blir invitert utover trappen til spisestuen eller stuen, åpner visningen opp og du ser elva. Dette er koreografien om hvordan du beveger deg gjennom nettstedet. Det er som å gå til teatret - gardinen stiger, og du blir plutselig transportert til et nytt sted. "

Det mest formelle rommet i huset, er stuen hensiktsmessig plassert i den blå paviljongen.

Det mest formelle rommet i huset, er stuen hensiktsmessig plassert i den blå paviljongen.

Interiøret koreografi av huset er påvirket av og analog til elva. Første etasje mest offentlige rom-stue, inngangsparti og spisestue-har mest offentlig plassering: vender mot inngangsretten. Men flere private rom, som oppe soverom, alle ser øst til elva. På den vestlige kanten av første etasje, mellom de blå og gule paviljongene, strekker en gang fra hovedinngangen ned gjennom spisestuen inn i kjøkken og familierom.

"En elveflyt er selvfølgelig flytende og pittoresk," sier Tittmann, "og med denne lange akse parallelt med elven, er det også bevegelsen gjennom huset." Ovenpå har en gang på den vestlige kanten minnet til den ene nedenfor og er tegnet av en serie vindusstoler og innebygde bokhyller, og dermed skaper en rytmefølelse og ringer til den flytende elven i nærheten.

For å åpne opp flere kanaler for å navigere interiøret, kunne Tittmann ikke holde seg til ordforrådet og strukturen til det greske revival-språket. I stedet interpolerte han elementer fra et annet språk: Shingle-stilen. "Organiseringen av rommet er mer beslægtet med et hus med singel-stil enn kapasalisering av et greske revivalhus fra det nittende århundre," forklarer Tittmann.

I første etasje er grenser mellom rom diskret avgrenset. For eksempel er en kolonnert skjerm alt som skiller inngangshallen fra spisestuen, men dette er tilstrekkelig. (Og entrétrappen var inspirert av H.H. Richardsons Shingle-stil mesterverk, Stonehurst.)

Kjøkkenet, butlers pantry, spisestue og familierom åpner hverandre, men rommene beholder sin egen særskilte karakter, fordi Tittmann spesifiserte forskjellige gulvmaterialer, takhøyder og arkitektoniske detaljer for hver. Det er en trapp ved hovedinngangen og en annen utenfor kjøkkenet, samt en rekke dører ut mot landskapet og elven, og gir dermed fri sirkulasjon gjennom huset og mange glede strømmer og eddier.

"Det er et demokrati på jobben her," sier Tittmann om interiøret. "Du trenger ikke å følge en bane." Dette virker også som en passende beskrivelse av hele prosjektet, da Tittmann og hans team forfulgte flere stier for å gi et tradisjonelt arkitektonisk språk en moderne bøyning og en ny skråning.

J. Robert Ostergaarder frilansskribent som bor i Brooklyn, New York.

Forfatteren Av Artikkelen: William Larsen. Uavhengig konstruksjon og teknisk ekspert. Erfaring i byggebransjen siden 1980. Faglig kompetanse i retninger: konstruksjon, arkitektur, design, husbygging.

Video Instruksjon: .


Del Med Vennene Dine
Legg Til En Kommentar